Fantastiska Fyran i Skåne

Vi började i måndags och efter att vi träffat Distriktet så delade vårt lag upp oss i två, Calle och Fredrik åkte med Frida till Rosengård.
En väldigt fin pin som sitter på Distriktets dator:)
Snygg pin som sitter på Distriktets dator:)

vi var med när det målades banderoll
Vi var med när det målades banderoll på Expen


Jag, Fredrik och Frida var och träffade dom sköna ssuarna i Rosengård...

Det var mycket aktivitet i Rosengård, klubben startade upp ett projekt med namninsamling i Rosengård för att Regeringen ska satsa på området och alla var väldigt peppade!

På tisdagen så åkte Fyran till Helsingborg

På tisdagen och onsdagen var vi på skolbesök i Helsingborg

Helsingborgs lokal

Emma som hängde med på skolbesök och hjälpte till!


Slutligen vill jag tacka för min tid i kampanjen (detta blir tyvärr min sista vecka pga av mitt ordinarie jobb). Jag har jaft det jättekul och jag vill tacka alla härliga människor som jag jobbat och träffat, lycka till allihopa (speciellt mitt gamla team),

kram Calle

Fantastic 4

Hej och hallå på er där ute!

Just nu befinner vi oss i underbara Helsingborg och pratar om både palestinakonflikten och arbeslösheten. Vi värvar på och har jätteroligt på vägen.
Som ni märker så har vi även ett grymt namn till oss.
Eftersom jag (Sanja) är den ända kvinnan är jag Jessica Alba i Fantastic 4.
Vem som är The Thing vet jag faktiskt inte. Daniel kanske?

Bilder med mera kommer senare förhoppningsvis.
Här ska minsann värvas!

- Fantastic 4 (Sanja, Daniel,Calle och Fredrik)

Stockholm

Efter en dag full av trevliga möten med ungdomar i Stockholm befinner jag mig tillfälligt i hemstaden. Stockholmsgänget var idag laddade till tusen! Vi saknar självklart våra vänner som befinner sig nere i Skåneland men klarar oss galant i betongdjungeln! Vi hittade vägen till både Odenplan (!) och Husby helt själva trots att vi är lantisar hela bunten ;)

Här nedan kommer bildbevis på det!

Tummenupp-tummen! =)


Material


Den enda belysningen som fanns i caféet


Så här förvånad kan man se ut när man hittar en gammal bekant på skolan!


Koncentrationen var hög under den debatt som hölls


Josefin höll fanan högt för SSU


Efter flygbladsutdelning i Husby blir man så här pepp och glad!

Dag 9 Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

Kolla en de riktigt schyssta bilderna från kampanjdagen i Örebro! Helt fantastiskt med över 40 SSU:are var med till Conventum och förde fram sitt budskap. Satsa så att det blir nya jobb!

Kolla in bilderna här


Mvh
Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

Örebro - jag tror jag är kär!

Längesedan det publicerades något här nu. Men detta ska inte få er kära läsare att tro att vi ligger på latsidan vi i kampanjteamen! Tystnaden här beror på att alla team har haft så oerhört mycket att göra att vi helt enkelt inte hunnit publicera blogginlägg!

Vi från team Mälardalen anlände på torsdagens eftermiddag till den lilla staden Örebro. Inte anade vi då vad vi hade att vänta oss! Torsdagen spenderades med affischering (på lagliga platser självklart) till sena natten och fredagen spenderades på skolor och med flygbladsutdelning. Allt inför den manifestation vi sedan genomförde på stortorget under lördagen (Var är jobben Reinfeldt? Ser du jobben Reinfeldt? Jalla-Jalla, jobb åt alla!).

Jag kan med säkerhet säga att det inte var någon som befann sig i Örebro idag som missade att SSU var där. Definitivt så var det inga av de moderater som befann sig i Örebro som missade oss. Vi var överallt och vi hördes! Fötterna och halsen har tagit stryk under de här dagarna men (pardon my french) fan va roligt vi har haft! För att understryka detta kommer självklart några bilder från de strålande Örebrodagarna! Och ledsen Stockholm, men mitt hjärta går till Örebro. Sol, sossar och spontana demo-tåg! Vilken go stad alltså!


Dag 8 Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen) Del 2

Vi har gjort en riktigt grym film!

Du hittar klippet här.

Mvh
Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

Dag 8 Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

Helt underbart att få komma till Örebro! Fantastiska ungdomar som vill göra EU mer rött. Under dagen så har vi haft en lång rad av klasspresentationer, bokbord och debatter. Eller debatt kan man knappt kalla det. MUF dök aldrig upp. Cold Feet? Under dagen så har 20 ungdomar valt att gå med i SSU!Expen hos SSU Örebro län


Victor och dagens bokbord


Anna är en ny och aktiv medlem!


Delat flygblad (ÖSK-KFF)


Cyklar får lite skön röd färg!


Action!


Demonstration kl: 11.00 på Stortorget i Örebro den 25 april!


Anslagstavlan får ett bra budskap


"Nya" Moderaterna - gamla egon


Fasen vad vi har kul!
Resten av bilderna hittar ni här.

Mvh
Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)


Dag 8 - Team-ledaren i väst sammanfattar veckan

En oförglömligt rolig vecka börjar lida mot sitt slut, men det är inte över än. Team Väst har inte bara glänst - vi har övertygat och påverkat massvis med ungdomar i hela västra Sverige. Kommuner har besökts. Vid skolor, torg, gator och hotel har SSU synts under två mycket intensiva och roliga veckor. Skratten har avlöst varandra och ibland har vi skrattat med varandra men oftast åt varandra (speciellt åt Ingela).

Tack till de medlemmar som har gjort den här resan oförglömlig. Vi har tillsammans visat att SSU är en kraft att räkna med. Team väst hoppas och tror att arbetet med att vinna Europaparlamentsvalet den 7:e juni gått lika bra i resten av landet som i väst. För det är trots allt bara början på valkampanjen. Nu ökar vi takten och fortsätter att besöka skolor och pratar med folk för att få en socialdemokratisk valseger. Vi har under den senaste perioden haft djupgående diskussioner om vem som är den främsta i Team Väst och det är inte förrän ikväll som ett prestigefullt parti minigolf avgjorde vem som är bäst i väst.

Nedan följer bilderna som sammanfattar aftonens resultat:


Sanja segrade med god marginal till tvåan Ingela.


 


De två förlorarna, som trots ett högre antal slag, vann på stil.

För att sammanfatta vår tvåveckors-kampanj följer nu ett axplock av bilder från kampanjen:


En lycklig nuvarande partisekreterare, som när det begav sig, var lite fräckare.


Vår förbundssekreterare. Vi gillar hårfärgen Vepsä.Jytte, Jytte! 12 år sedan!Underskrivet
Team leader Pezhman Fivrin
Dikterat men icke läst.


 


"De ä ju int som i Norrbotten!"

Säger Jenny när vi sätter oss på tåget från Stockholm till Örebro, "de va kamp i ett blåhål" tillägger hon. Kampanjteam Emma Lidell (alias mamma) har fortsatt sitt segertåg under dagen. Idag besöktes Bromma gymnasium och Södra latin i Stockholm, självfallet var åsikterna blandade men vi lämnar ändå huvudstaden med en positiv känsla!

Dagens höjdpunkt var när vi mötte A, som stegade fram (med sin "rör inte min kompis"-knapp på rockslaget) och begärde att få bli medlem! Det gillas!

Dagens lågvattenmärke var brevet från den folkpartistiske riksdagsledamoten Gunnar Andrén (bildbevis återfinnes nedan) som i reaktion på vår gatuteater i måndags skickat brev till ordföranden i Stockholms distrikt och berömt oss för vår entreprenörsanda som kunde tänka oss att putsa skor för småslantar. Han ansåg att det var helt rätt väg att gå!

Vi trodde att denna förlegade syn på hur man blir kvitt ungdomsarbetslösheten hade förpassats från den svenska rikspolitiken med det är uppenbart att så inte är fallet.  Eller är det kanske så att när denne riksdagsledamot suttit klart sin mandatperiod i riksdagen kan vi se honom putsa skor på centralen?Strålande dag! Team SYD

Dagen började tidigt, en snabb frukost och sedan vart det dags för att förbereda sig för att besöka dem tre olika skolorna.
Team Syd har idag varit på plats i Kalmar där vi också har varit på tre olika skolor.
Många intressanta samtal har uppkommit och vi har fått allt fler och fler att Socialdemokraterna är den riktiga och bästa politiken.
Inte nog med detta så inser allt fler också att man självklart skall gå med i (S)veriges (S)tarkaste (U)ngdomrörelse.
kampanj
Härlig morgon
Kalmar vädret är underbart!

Dag 7 - Team Väst trivdes i ett soligt Halmstad

Efter en lugn start på dagen som innefattade allt ifrån suriga IF-Metall gubbar till blaskigt kaffe fortsatte Team Väst till Sturegymnasiet, där dagens kampanj utspelade sig. Många ungdomar var positivt inställda till SSU och vår politik, vilket resulterade i många goda skratt och ett antal nya medlemmar. SSU-Hallands nya ombudsman (kvinna?) Stina Karlsson var på plats och gav ett gott intryck hos blivande medlemmar, samtidigt som hon informerade om kommande träffar i nästa vecka. Team Väst gav sig sedan vidare till Halmstads hjärta, för att i solen avnjuta lite mat och en snabb stunds shopping. Pezhman lyckades hitta en butik som föll honom i smaken. Och sen hann vi med en glass i det härliga vårvädret som fick avrunda kampanjdagen.

Tack så mycket Sophia, som under de senaste dagarna bidragit till vårt lag i Team Väst!

Dagens plus (+): Soligt väder, trevliga elever och Stina, som tills hon får bostad i Halmstad, måste gå upp 04:30 för att pendla till Halmstad varje dag.

Dagens minus (-): Surgubbar som kör bort SSU:are för att få sin favoritplats i soffan.


Eleverna flockades runt Team Västs bord.


Stina hänger med Stures skönaste killar!


Flera nya och gamla medlemmar ville vara med på bild!


Pezhmans påse efter en stund på stan i Halmstad
Dagens resultat: 16 nya medlemmar!

- Team Väst”Moderaterna suger kuk” – En dag i Katrineholm

Uttalandet "Moderaterna suger kuk" möttes vi av när vi kom in på gymnasiet i Katrineholm av en ung kille som var sur på hur illa Moderaternas politik slår mot dem som har det sämst.

Efter en lyckad dag i Katrineholm med besök på två gymnasieskolor har vi fikat tillsammans med nyvärvade SSU:are och snackat alltifrån feminism till sänkta bussavgifter, möjlighet till sommarjobb för ungdomar och hur man ska skapa fler mötesplatser för ungdomar. Vi var till och med även in i snuddade på arbetarrörelsens historia. Det var ett gäng supertaggade ungdomar med massor av idéer och förslag på förändringar i deras kommun. Efter att ha träffat dessa ungdomar känner man sig riktigt glad. Kort sagt - Katrineholm är ett riktigt lyckopiller!

Antal värvade: 21
/Team Mälardalen

Esteter i KatrineholmEmma snackar med intresserade brudar i Katrineholm


Dag 7 Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

En helt fantastisk dag i Borlänge! Efter besöket på Hushagsgymnasiet var det 15 ungdomar som ville bli medlemmar i SSU. Känns riktigt kul att det är många som vill vara med och förändra världen! Förutom skolbesöket passade vi på att göra en motaktion mot de rasistiska organisationerna. Sedan deladen en massa Frihet ut på buss stationen och sedan begav sig resan mot Örebro!Dagens bokbord


Släng rasisterna i papperskorgarna!


Dela lite Frihet är aldrig fel


SSU kollar efter om Borgarna hänger med i svängarna.


Massa diskussioner på Hushagsgymnasiet


SSU-knapparna gick åt


Nu drar vi till Örebro!


För att kommer till Örebro måste man självfallet åka genom Ludvika!

Just det! Här är vinnaren i namntävlingen!

Grattis Victor! Du kommer att belönas med en SSU-knapp!Resten av bilderna hittar ni här.

Mvh
Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)


Kårvalskampanj i Umeå

Under veckans två första dagar har Team Norr tillsammans med SSU Västerbotten kampanjat på Umeå Universitet där det i veckan arrangeras kårval. SSU Västerbottens ställde upp sin egen husvagn utanför universitetet och bjöd på kaffe, kakor och godis och pratade kårval med studenterna. På tisdagseftermiddagen begav vi oss även till IKSU:s träningsanläggning och delade ut bananer och flygblad till studenter på väg till och från träningen.

Det har varit två intensiva kampanjdagar med många positiva diskussioner och glada tillrop. Även om Team Norr nu beger sig än längre norrut fortsätter SSU Västerbotten självklart att kampanja ända in i kaklet. På torsdag får vi besked om hur de 31 platserna i studentkåren kommer att fördelas.

- Efter den här historiskt omfattande och banbrytande kampanjen vore allt under 20 mandat ett fiasko, säger Team Norrs Rasmus Lenefors, även fast S bara har 14 namn på listan...

(Fotnot: S, V och M är representerade i kårvalet. Idag har Socialdemokraterna 7 mandat i kårfullmäktige och styr tillsammans med Vänstern och Samhällsvetarna. De sistnämnda ställer dock inte upp i årets val)
Team Norrs egen Jocke Berglund, som under två år var ordförande för Umeå studentkår, pryder de vackra kårvalsaffischerna :)

Dag 6 - En dag av b:n; Borås, bilkörande och burritos!

Utvilade och med ett fantastiskt tillskott i form av Sophia tog Team Väst sig an Södra Älvsborgs pärla; Borås. Första etappen blev Almåsgymnasiet, som efter en förmiddag fylld av diskussioner och stort intresse, visade sig vara ett tillhåll för många potentiella socialdemokrater. Likaså var distriktordförande Henrik Yrlids tidigare gymnasie - Bäckängsgymnasiet, där fler ungdomar valde att ansluta sig till SSU efter en intensiv eftermiddag. I takt med att eleverna började dra sig hemåt, tog vi tillfället i akt och tackade av Henrik, för att sedan rulla vidare mot Halmstad. Där väntade hårt arbete som  varvades med risiga (!) ris-burritos, vilket illustreras på bilden längre ner. Tack också till Pezhmans mamma för fikat hemma!

Sanja intresserar killarna för det kommande EP-valet!


Pezhmans risiga burrito.

Kort och gott, en lyckad dag för Team Väst och Södra Älvsborgs distrikt!

Dagens resultat: 29 nya medlemmar!

- Team Väst

Dag 6 Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

Riktigt bra dag i Borlänge! En massa samtal med ungdomar som skall rösta i EU-valet den 7 juni. Sedan var det självfallet en massa som ville bli medlemmar. På Hagagymnaiset ville 18 gå med och ytterligare 2 till på stan vilket betyder 20 nya medlemmar till SSU! Vi gjorde även en insats utanför Arbetsförmedlingen och tog ner en massa Rasistpropaganda! Detta slutade med tre idioter som kallade sig själva för nationalister försökte hindra en av oss med verbala hot... Men som sanna demokrater ger vi aldrig upp i kampen mot rasisterna!


Hagagymnasiet var helt klart rött!


Lite rött godis till röda ungdomar


SSU Dalarna har en egen logga


Josefin är helt ny medlem och har redan varit med på kampanjen!


Folkpartiet fick en liten rolig hälsning. Var är jobben?


Kampen mot rasismen är konstant


Dagens bokbord


Till din hushållsnära tjänst
Resten av bilderna hittar ni här.

Mvh
Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)


Team Syd i Blekinge och Karlshamn!


Idag har Team Syd varit i Karlshamn och kampanjat för fulla muggar. Tillsammans med ombudsmännen Jonas Sandström och Magnus Lindskog har vi hunnit täcka såväl gator & torg som högskola och gymnasie. Hillevi Larsson, kandidat till Europaparlamentet har varit med under dagen och fört fram de frågor hon vill driva i EU, och vi har förhoppningsvis fått några fler att ta sig till vallokalerna den 7e juni för att säkra demokratin och politiken i EU.


Tyvärr har vi inte fått ta oss in på någon gymnasieskola för att snacka politik med ungdomarna där, men vi har däremot träffat många härliga människor på och runt torget i Karlshamn. Hittills har SSU Blekinge fått 16 nya ungdomar till sin SSU-verksamhet, och vi ser fram emot att se Blekinge och Karlshamn uträtta stordåd!


T-centralen i bilder

Eftermiddagen igår spenderades på T-centralen, kampanjen var strålande! Tre SSUare gick omkring med skyltar med texten "Ung och arbetslös" och erbjöd sig att putsa förbipasserandes skor mot en summa (väldigt symboliskt självklart) de ansåg vara rimlig.  De allra flesta tyckte det var positivt att vi var där och pratade om hur det faktiskt ser ut. Vi tog även tillfället i akt att fråga Integrationsminister Nyamko Sabuni om hon ville få sina skor putsade av oss och föga förvånande så fick vi ett nej - vilket vi tolkar som att hon inte vill se ungdomar i arbete.

"Med den borgeliga politiken får man vara sin egen lyckas smed.."
-Citat från en härlig Lenare
Dag 5 - Angered, Åsa och hotdogs.

I ett mulet Angered flockade sig ungdomarna tätt runt SSU:s kampanjbord. En del var tidigare informerade om vår verksamhet, en del var mer benägna till att använda kampanjmaterial till att slå varandra med (specialnumret av Frihet möjliggör en god sving) men trots det var intresset stort för SSU och dagens politiska huvudperson; Åsa Westlund. För när molnen började spricka upp kom Åsa och bidrog ytterligare till vår kampanj då hon inför en full aula pratade om Socialdemokratisk EU-politik à la Westlund. Som ett spontant inslag i skolpresentationen agerade Richard och Sanja samtalsledare, vilket uppskattades, även om uppgiften som ledare för samtalet kom att innefatta mer än att flika in frågor och underlätta för Åsas presentation (en del hyschande till hormonstinna flickor och pojkar gick inte att undvika).

Efter en lyckad för- och eftermiddag slog Team Väst följe med GSHF (Göteborgs Student- och Högskoleförening) för att bedriva en målinriktad Åsa-kampanj i form av dörrknackning i Göteborgs största studentområde. Efter att ha anlänt till kvarteret som gick under namnet Motgång, visade vi på framgång i Motgång(en), då ett flertal studenter valde en hotdog framför nudlarna och kom ner för att grilla och prata politik med Åsa. Till vår stora glädje gick alla korvar åt och inget dramatiskt hände, förutom att en mobiltelefon under ett kort skede saknades, för att sedan återfinnas strax därefter.

Imorgon drar Team Väst vidare till Södra Älvsborgs distrikt för att ta sig an världsmetropolen Borås.Jonathan visar hur man på ett coolt sätt skall peka ut problemen i moderaternas politik.Joel med flygbladen i högsta hugg.
Värme och glädje i Motgång.


Ett glatt och välutfodrat gäng med Åsa i spetsen.Solen tittade fram när Åsa entrade Angebergsgymnasiet.


Grillningen var ett populärt inslag under dörrknackningen.


Koncentrerade och för tillfället tysta elever.

En svårfångad Ida och en mästerlig värvare i form av Joel var svårfångade på bild.
Integrationsfrågor, Ipred och miljö var några av frågorna som diskuterades

Dagens resultat: 16 nya medlemmar.

- Team Väst

Dag 5 Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

Har haft en riktigt bra dag i Karlstad, kampanj på två skolor och nya medlemmar till SSU! Det var många som ville veta mer om EU - valet och de skulle göra sitt yttersta på att få så många som möjligt att gå och rösta den 7 juni! Vi delade även ut över 150 st Frihet till bussresenärerna i Karlstad. Minst sagt var det mycket uppskattat!SSU Värmland har skaffat en minibuss till valrörelsen


Är det är hobbiten Maud Olofsson bor? Tydligen så har hon dammat av förslaget
att skrota anställningsskyddet för ungdomar under 26 år igen...


Otto och Linda ute på kampanj


Fredrik andas mellan alla samtal


Calle in action


MUF hade tydligen varit på skolan. Uppenbarligen var det inte så populära.
Deras material låg nämligen i soptunnorna


Fredrik delar Frihet på stationen


Över 150 Frihet delades ut på mycket kort tid!

Nu drar vi till Borlänge och Falun!


Mvh
Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

Första veckan gjord!


Dag 3-4 Team Syd!

Grymma dagar i distriktet Jönköping.
Intresset för SSU har varit väldigt stort.
Vi blev självklart inte överraskade, för vi vet att alla vill vara en del av sveriges starkaste rörelse!

Roligt har man! :-D

Dag 4 Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

Vi har haft en intressant dag på Vasagymnasiet i Gävle. En massa diskussioner med elever om Europaparlamentsvalet och om feminism. Fanny Eriksson på Vasagymnasiet hade annordnat en heldag där feminism diskuterades och en lång rad av olika föreläsningar ägde rum.

Dagen avslutades med en debatt med de politiska ungdomsförbunden. KDU hade uppenbargligen inte tid att närvara så därför stod deras stol tom. Kan det bero på att riksdagen den 1 april tog ett beslut som de fortfarande är bittra över..?

SSU:s debattör Eva Älander skötte sig galant och de rödgröna krossade verkligen högern! Den som gjorde bort sig mest var defenetivt MUF:s representant som klev av debatten med en kvart kvar med hänvisningen att hon skulle hinna med ett tåg. Uppenbarligen har inte MUF tid att debattera med politiska motståndare...Diskuterar politik!


Bokbordet för dagen


Pimp my staty 1


Pimp my staty 2


Taaa daaa!


Denna kampanjveckan har varit SJUKT bra...

Vote or die!


Debatt


På måndag kör vi igen!


Nu vilar vi upp oss över helgen så kör vi igen på måndag!

Resten av bilderna hittar ni här.

Mvh
Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

Väst är bäst utan protest

Ännu en kampanjdag har lidit mot sitt slut. Till och med hela veckan har flygit förbi. Kanske lite för snabbt för sitt egna bästa men vad sjukt roligt vi i Team Väst har haft.

Idag har vi befunnit oss i Västra Frölunda i underbara härliga Göteborg. Vi har även lyckats med något som de andra teamen inte har lyckats med ännu. Mer får ni reda på om ni läser vidare.

Många ungdomar kom fram till oss och frågade vad vi gjorde där och alla var väldigt intresserade av det vi hade att säga.

Vi hade även Ssu Göteborgs egna praktikant med oss som hjälpte til med allt.
Välkommen in i familjen!

Jag blev hur glad som helst när medlemmarna började trilla in.
Vad har vi då lyckats med idag?
Inget annat än ett nytt värvar rekord för den här veckan!
36 (!!!!) nya medlemmar!

Kan det bli bättre? Här är teamet vi var när vi höll på som bäst. Tack alla goa glada ssuare från Sveriges framsida Göteborg som hjälpte oss. Vi kan inte hjälpa att vi är det grymmaste teamet som har sån lagkänsla och gemenskap att kunna värva så bra som vi gjorde.

Som sagt. Tack för all hjälp och på måndag kör vi igång igen och slår nya rekord!

- Team Väst är bäst utan protest!

Kampanj i Sundsvall

Idag så kampanjade vi i Sundsvall och det var toppen! Vi satte upp afficher och, min personliga favorit, delade ut flygblad ;D

Grymt rolig dag med grymt roliga personer!

/Kevin, SSU Sundsvall


Bilder från dagens kampanj:


Team väst i media

Kolla in länken nedan för en artikel från gårdagens debatt i Uddevalla

http://bohuslaningen.se//

Dag 3: Fräcka människor och debatt

Den hektiska dagen i Bohuslän inleddes med bokbord på en gymnasieskola som även hade en dag full av politik. Vi hade fått frågan om vi ville ställa upp i en debatt om det kommande valet den 7 juni vilket vi såklart var på!En härlig bild på vårat mysiga bokbord!
(tyvärr har vi ingen bild på våra coola högtalare)Måste ge Pezhman en eloge för att han var grymt bra och alltid hade bra svar på allt som högern kastade på oss under debatten.Ssuare behöver också mat ibland. Här i form av en baguette.Såklart måste vi hela tiden hålla alla på internet informerade om vad vi håller på med om dagarna.Många var intresserade av vad vi stod för och vad vi gjorde där.
Alltid lika kul att försöka övertyga andra om varför de ska gå med.Mr. Nice Guy!
(Lägg märke till hans posande)Det är tydligen fler som gillar att posa inför kameran.

Resultat: 15 nya medlemmar

- Team Väst

SSU i Folkbladet

Besöket i Finspång blev uppmärksammat med helsida i Folkbladet.
Läs artikeln här

Dag 3 Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

Vi har haft en riktigt bra dag i Sandviken. En massa elektriker som ville vara med för att driva en politik för rättvisa löner och fler jobb. Under dagen så har 25 ungdomar gått med i SSU! Känns bra att det kommer att vara många som vill vara med och göra Europa rött.SSU befinner sig också över hela landet!


Martin och Fredrik pratar om EU


Vems intressen värnar du?


Calle och Patrik pratar om Sandvikens möjligheter


Fredrik förklarar varför facket är viktigt


Några av de största pizzorna i Sverige!


Ni kan hitta resten av bilderna från dagen här.


Mvh
Team Inbetween (the Team formerly known as Team Bergslagen)

Kampanj i Uppsala med team Mälardalen

Idag har team Mälardalen varit på Celsiusgymnasiet och Bolandsgymnasiet i Uppsala.


Det här var min första kampanjdag med SSU, efter dagen har vi tillsammans värvat 24 nya medlemmar. Något vi är väldigt nöjda över. I kväll fortsätter det på ungdomsgården i Gränby där vi hoppas få med oss fler.

Jag och mina två vänner, som gick med för ungefär tre veckor sedan, känner att vi har utvecklats otroligt mycket under den här dagen och är glada att vi hängde på.  


/ Mica Eriksson, SSU:are från Enköping.Alex, Helal, Jenny, Mica kampanjar på Celsiusgymnasiet.Betty blev medlem idag, här tillsammans med Sophia, Helal och Mica SSU Uppland


Bilder från dagens kampanj i Jämtland


SSU Jämtland internetkampanjar på ABF i ÖstersundDelar av dagens kampanjgäng i Jämtland: Emil, Anton, Linnea & AmandaSaker man stöter på när man knackar dörr :)

Dag 2; Internetkampanjande


Vi här i Team Väst hittar ständigt på nya mysiga saker. Denna kvällen har vi bombaderat internet med hjälp av goa människor från Trollhättan!- Team Väst

Kampanjdag i Östersund

Idag har SSU Jämtland kampanjat i Lungvik utanför Östersund. Vi affischerade, knackade dörr och informerade om Jens Nilsson som kandiderar till EU-parlamentet. Efteråt samlades vi i ABFs lokaler för att testa ett nytt sätt att kampanja, nämligen internetkampanj.  Detta genom att kommentera artiklar i de lokala tidningarna.

Bilder kommer strax

/ Amanda SSU Jämtland


Dag 2 Team Bergslagen - på resande fot

Sitter för tillfället på tåget från Västerås till Gävle. Team Bergslagen som konstant försöker hitta ett nytt namn än Team Bergslagen, vilar upp sig mellan städerna.

Vi utlyser en namntävling!

Om ni har några förslag på nytt namn så får man gärna skriva en kommentar. Belöning utlovas (en SSU-knapp).


Ge oss ett nytt namn!Vi på tåget till Gävle

Kampanjdag i Finspång

Ungefär halva dagen av den Finspångsinriktade SSU-kampanjen kan ses som avslutad. Så här långt har den sprudlande delegationen bestående av förbundet och några tappra SSU-östgötar besökt Bergska gymnasiet, och utövat en kampanjform döpt till "fast enlightenment".

Bergska gymnasiet bjöd på lugna samtal med öppna elever. Orättvisorna måste utrotas, sades det. Även IPRED-lagens upprivande, krav på ökad jämställdhet och ett Sverige ut ur den ekonomiska krisen snabbt som en pingvin glider på magen över is, blev Bergska gymnasiets slagord. Kampanjteamet lyckades få ihop närmare ett dussin medlemmar.

Efter en snabb lunch på en lokal restaurang försökte halva delegationen sig på att dela ut flygblad till arbetslösa ungdomar. Ganska kvickt fick de nys på att de arbetslösa ungdomarna inte huserar vid arbetsförmedlingen, utan en lokal närmare ABF i Finspång. Besök vid den lokalen (då den var stängd för dagen då upptäckten gjordes) står nu högst upp på priolistan.

Delegationen vid arbetsförmedlingen slöt sig senare till resten av teamet som utövade den spexiga kampanjmetoden "fast enlightenment". Kampanjen riktade in sig på att informera butiksägare och expediter om EU-valet, samt att dela ut material för ett kryss på Åsa Westlund. Metoden var snabb, vänlig, och gav glad respons från mottagarna. 

Ikväll besöker vi fritidsgården Hörnan, där vi hoppas på fler intressanta samtal och att ännu ett dussin medlemmar ansluter sig till Finspångs starkaste motståndsrörelse. 

/ Lotta Ilona, SSU Norrköping.   

Martin Rynoson och Lotta Ilona med kampanjmaterialet i högsta hugg.
Martin Rynoson, SSU-distriktet Östergötland och undertecknad, SSU Norrköping.


Dag 2 Team Bergslagen

Dagen har spenderats på Carlforska gymnasiet i Västerås. Under dagen så har vi pratat om Europas framtid och undertecknad blev grundlurad...

Sju unga herrar kommer fram och börjar ställa frågor om "massinvandringen" som händer i Sverige. Man pratar också om det genetiska arvet och hur blandning av kulturer förstör landet. Diskussionen pågår i ca 8 minuter och det blir en rätt hård ordväxling.

Till slut brister det för ledaren i flocken och han erkänner - Skojar bara!

Det visade sig att de var från den lokala socialistgruppen på skolan. Helt enkelt ett skönt gäng som vill vara med och visa hur idiotiska Sverigedemokraterna är. De gav oss varma hälsningar och önskade oss lycka till i kampen för ett rött Europa.

Dagen har medfört 10 nya medlemmar till SSU


Nu skall vi internetkampanja och sedan går tåget mot Gävle och kampanj med SSU Gävleborg. Ett stort tack till Simon och Johanna som har varit riktigt fantastiska under dessa två dagar i Västerås!

Kolla in dagens bilder här

Mvh
Teamleadern

Dag 2 Team VästCrew West är mätta och belåtna efter en god insats på Birger Sjöbergs gymnasiet. Det tidigare läroverket fick besök av SSU och flertalet bekände färg och visade att rött är rätt. Glädjande för Värnersborg och Team Väst som inför kvällen planerar att internetkampanja i Trollywoods hjärta.

Resultat: 16 nya medlemmar.

Over and out,
- Team Väst (Ingela, Pezhman, Sanja och Richard)

Team syd dag2

Idag har SSU Kampanj team Syd vart i Teknikum.
Det har varit sjukt härligt med folk, stort intresse har det varit för SSU.
Vi har träffat många härliga ungdomar i Växjö, stort intresse har det varit för att starta tjejnätverk.
Och detta är något SSU Kronoberg kommer ta åt sig och ägna tid åt.
NU ÄR VI PÅ G

Idag har vi värvat 11 medlemmar.
mumma.Bordet av kunskap
S-Studenter ägde allt!

Dag 1 Team Bergslagen (del 2)

Hade en kanonträff med SSU:arna från Västerås på kvällen. Det kom 6 helt nya medlemmar och 3 av dem var inte medlemmar sedan tidigare. Därför blir det nya resultatet 15 nya medlemmar idag. Men denna kampanj handlar självfallet inte bara om att värva nya medlemmar. Det handlar om att få människor att engagera sig - I Västerås så vill man ha ett rött Europa!


Kolla in bilder från dagen här


Mvh
Teamleadern

Dag 1 Team Bergslagen

Team Bergslagen har haft en grym dag i Västerås! En jäkla massa nya medlemmar och de kommer att lägga sin röst på socialdemokratin i Europaparlamentsvalet den 7 juni! Man märker att det är många som vill vara med och tycka till om EU.

Många av eleverna på Wenströmska gymnasiet ville vara med och dela ut material om valet den 7 juni. Tack vare dessa engagerade elever så delades 200 flygblad ut. Sedan så gick SSU:s material åt direkt!

Resultat: 12 nya medlemmar
Mvh
Teamleadern

Dag 1 Team Syd

Dagen till ära har bjudit på många diskussioner här i Växjö!
Många är nyfikna på SSU och socialdemokraternas politik.
Positiv respons har vi fått hela dagen, och vi har väckt flera personers tankar och känslor för den röda varma sidan.

Möte med SSU Växjö, mycket intressant möte med många roliga diskussioner.
Tyvärr så glömnde fotografen kameran under kampanjverksamheten.

Resultat: 8 nya medlemmar

Mvh:// Daniel
Kampanj Team Syd

Äta bör man annars dör manResultat:
Glada och mätta ssuare efter en kines/thailändsk buffé.


- Sanja, Team VästSSU on Tour

Nu kör vi igång, inget kommer gå säkert när vi drar fram som ånglok på räls. Mycket skall diskuteras och värvningen är i full gång.
Idag befinner sig Crew Väst i Trollhättan där vi har varit på skolbesök och fått lite mer människor intresserade av valet som ändå dyker upp den 7 juni.


                

Resultat: 9 nya medlemmar

- Sanja, Team Väst (är bäst i test).

RSS 2.0