Kampanjdag i Finspång

Ungefär halva dagen av den Finspångsinriktade SSU-kampanjen kan ses som avslutad. Så här långt har den sprudlande delegationen bestående av förbundet och några tappra SSU-östgötar besökt Bergska gymnasiet, och utövat en kampanjform döpt till "fast enlightenment".

Bergska gymnasiet bjöd på lugna samtal med öppna elever. Orättvisorna måste utrotas, sades det. Även IPRED-lagens upprivande, krav på ökad jämställdhet och ett Sverige ut ur den ekonomiska krisen snabbt som en pingvin glider på magen över is, blev Bergska gymnasiets slagord. Kampanjteamet lyckades få ihop närmare ett dussin medlemmar.

Efter en snabb lunch på en lokal restaurang försökte halva delegationen sig på att dela ut flygblad till arbetslösa ungdomar. Ganska kvickt fick de nys på att de arbetslösa ungdomarna inte huserar vid arbetsförmedlingen, utan en lokal närmare ABF i Finspång. Besök vid den lokalen (då den var stängd för dagen då upptäckten gjordes) står nu högst upp på priolistan.

Delegationen vid arbetsförmedlingen slöt sig senare till resten av teamet som utövade den spexiga kampanjmetoden "fast enlightenment". Kampanjen riktade in sig på att informera butiksägare och expediter om EU-valet, samt att dela ut material för ett kryss på Åsa Westlund. Metoden var snabb, vänlig, och gav glad respons från mottagarna. 

Ikväll besöker vi fritidsgården Hörnan, där vi hoppas på fler intressanta samtal och att ännu ett dussin medlemmar ansluter sig till Finspångs starkaste motståndsrörelse. 

/ Lotta Ilona, SSU Norrköping.   

Martin Rynoson och Lotta Ilona med kampanjmaterialet i högsta hugg.
Martin Rynoson, SSU-distriktet Östergötland och undertecknad, SSU Norrköping.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0